Over Remco Wietsma

Hoi, ik ben Remco Wietsma.

Ik hou ervan om nieuwe dingen te ontdekken en mijn ervaringen te delen zodat jij geïnspireerd raakt om dingen te doen die je zelf nog niet bedacht had. Heel in het kort, is dit mijn raison d’être – mijn reden om op te staan.

Ik werk met veel plezier bij Kaartje2go als SEO specialist en teamleider; hardloop graag over smalle paadjes door bossen en over bergen; en schrijf op remcowietsma.nl en ikwilminder.nl (samen met mijn vrouw Evelien).

Verder steek ik veel tijd in het leren van nieuwe concepten en het lezen van uiteenlopende verhalen  – online, maar nog liever uit een boek. Het allerliefste met een pen in mijn hand om de waardevolle lessen van mensen die veel slimmer zijn dan ik meteen op te kunnen schrijven. Ik zoek vooral naar concepten die in verschillende vakgebieden voorkomen en die de tand des tijds hebben doorstaan. Deze grote ideeën uit de biologie, psychologie, economie, wiskunde, natuurkunde en filosofie vormen de mentale modellen – of voorstellingen – in ons brein en zijn een uitstekende multitool voor het leven.

De kostbare wijsheden en sommige van mijn eigen zuurverdiende levenslessen geef ik graag aan je door, in de hoop dat het je inspireert, motiveert of soms gewoonweg amuseert. 

Ik hoop dat wat je hier leest, je inspireert.

Modus operandi

  • Nieuwsgierig zijn en vragen ‘wat als?’
  • Doorzetten en voorop gaan als het moeilijk wordt.
  • Mijn hart laten zien en luisteren naar dat van anderen.
Scroll naar top