Welkom

Hallo en welkom, mijn naam is Remco Wietsma, en ik beleef enorm veel plezier aan nieuwe dingen ontdekken en mijn ervaring delen zodat jij dingen kunt bereiken die je zelf niet voor mogelijk had gehouden. De reden dat ik daar zoveel voldoening uithaal is dat ik anderen graag help het beste uit zichzelf te halen. Iets wat volgens mij alleen werkt, als ik ook het beste uit mezelf haal. Uiteraard gaat dat met vallen en opstaan.

Ik ben nieuwsgierig aangelegd en steek veel tijd in het verzamelen van kennis. Online, maar nog liever uit een boek. En het allerliefste met een pen in mijn hand om waardevolle lessen van mensen die slimmer zijn dan ik, meteen over te kunnen schrijven. In de hoop dat ik deze kennis op een later moment kan toepassen of uitdelen. Zodat jij en ik daar allebei beter van worden.

Ik ben ervan overtuigd dat schrijven één van de betere manieren is om een boodschap bij een grotere groep mensen onder de aandacht te brengen—en om de kloof tussen wat ik denk te weten en wat ik werkelijk weet te dichten.

Je zult ongetwijfeld een keer een foutje tegenkomen of een aanvulling hebben. Mocht dat het geval zijn, dan hoor ik het graag.

Verder hoop ik vooral dat wat je hier leest, je inspireert!

Waar schrijf je over?

Persoonlijke ontwikkeling, het nemen van goede beslissingen en leiderschap; minimalisme, duurzaamheid en leven met minder; werk en productiviteit; sportprestaties en gezondheid. Eigenlijk alles wat te maken heeft met lang en gelukkig rondlopen op deze kostbare aarde met de mensen die ons dierbaar zijn. Daarom zoek ik vooral naar dingen die de tand des tijds hebben doorstaan. De eerste principes—kennis die vandaag, morgen en over honderd jaar nog net zo waar is als tweeduizend jaar geleden. Zoals de grote ideeën uit de biologie, psychologie, economie, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en filosofie.

Hieronder vind je een paar van mijn favoriete artikelen:

Hoe vaak plaats je nieuwe berichten? 

Ongeveer eens per maand op een willekeurig moment. Het liefst zou ik elke dag iets met je delen, maar daar denk, lees en schrijf ik niet snel genoeg voor. Bovendien dompel ik mezelf regelmatig onder in grote projecten die al mijn tijd opslokken. Zoals bijvoorbeeld een ultra trail van 80 kilometer. Of een boek. Of een verbouwing. Dan komt er van schrijven weinig terecht. Kan mijn hoofd gewoon niet aan.

En om compleet eerlijk te zijn is er ook nog de innerlijke criticus die overwonnen moet worden. De poortwachter die menig artikel afschiet nog voordat het levensvatbaar is. Hier werk ik aan.

Meer weten?

Lees over mij…

Scroll naar boven